Salaris F16-piloot

Wat is het salaris van een F16-piloot?

Als je begint aan de opleiding tot F16-piloot wordt je vanaf het moment dat je opleiding start betaald. Je krijg hetzelfde salaris als iedere andere beginnende officier, zo’n 1750 euro bruto per maand (meer info daarover kan je hier vinden). Na de basisopleiding ligt het salaris van een F16-piloot op 1900 euro netto. Op dat moment ben je nog niet operationeel inzetbaar, hier gaat nog eens 2 jaar overheen.

Dit brengt het totaal op een kleine 8.5 jaar opleiding, gerekend van de eerste dag tot de eerste daadwerkelijke operationele inzet. Als dat moment bereikt kan je rekenen op 2500 euro netto per maand. Hoe meer dienstjaren, hoe hoger het salaris van een F16-piloot.

salaris f16-piloot

Het kan oplopen tot maximaal 3500 euro netto per maand

Het salaris van een F16-piloot lijkt laag te zijn in verhouding tot de burgerluchtvaart. Maar vergeet niet dat je gehele opleiding voor je wordt betaald en je gedurende die hele tijd ook nog een salaris krijgt!

Buiten het basissalaris kan een operationele F16-piloot ook nog rekenen op verschillende toelages voor uitzending, oefeningen etc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *