Wat maakt een pilotenpet zo speciaal?

Pilotenpetten (en pilotenbrillen) waren in de jaren 1980, ook door de film Top gun met Tom Cruise, een tijdlang erg populair. De laatste jaren is de pilotenlook weer helemaal trendy en dus terug van weggeweest. In het straatbeeld zie je dan ook, als je er op let, steeds vaker de pilotenpet terug. Maar wat is er nu eigenlijk kenmerkend voor een pilotenpet? En wat maakt dit type hoofdbedekking zo bijzonder? In dit blog gaan we in op de belangrijkste kenmerken en voordelen die pilotenpetten hebben!

Kenmerken van pilotenpetten

Pilotenpetten zijn speciale petten, die door professionele piloten worden gedragen. De petten, in de volksmond ook wel eens kapiteinspetten genoemd, hebben enkele specifieke kenmerken. Zo hebben ze een band die goed rond de hoofdomtrek past. Hierdoor zitten de petten lekker. Verder zijn het relatief hoge petten. Ze zijn niet zo hoog als hoeden, maar komen daar soms wel bij in de buurt. Een ander veelvoorkomend uiterlijk kenmerk van de petten is dat ze vaak blauw, donkerblauw, grijs of zwart van kleur zijn, anders dan marinierspetten, die veelal wit zijn. Op pilotenpetten zit vaan een gekleurde, meestal goudkleurige rand. Een laatste belangrijke kenmerk is dat er op de petten geregeld een mooi embleem zit, aan de voorzijde.

pilotenpetWie een pilotenpet koopt, ziet er stoer én professioneel uit

Een van de grote voordelen van pilotenpetten is dat ze er lekker stoer uitzien. Als je als man (of vrouw) een pilotenpet of een kapiteinspet draagt, val je direct op te midden van de grijze massa. En hoe! Met een pilotenpet kun je de schijnwerpers op jezelf richten, op een stoer maar subtiele manier.
Daarnaast kom je met en pilotenpet professioneel en elegant voor de dag. Dit is zeker het geval als je ervoor kiest om er een net pak bij te dragen of een mooi overhemd. Zet je ook nog eens een opvallende pilotenbril op, dan is het plaatje natuurlijk helemaal compleet! Het is bekend dat veel vrouwen gevoelig zijn voor mannen die zich presenteren als piloot. Dus doe er je voordeel mee en kies ook voor een stoere en aantrekkelijke look met pilotenkleding – een échte pilotenpet kan je misschien niet kopen, maar bij pettenwinkels als Snapbacks in Nederland heb je wél leuke alternatieven!

Ook leuk voor verkleedpartijtjes & voor carnaval

Loop je in het dagelijks leven liever niet rond, maar zoek je juist een pilotenpet voor een feestje, verkleedpartijtje of voor carnaval? Dan is de pilotenoutfit een leuke keuze. Naast een pet heb je dan natuurlijk ook een echt pilotenpak nodig en een koffertje!

Veel keuze aan modellen en maten

Qua stijlen, maten, kleuren en modellen pilotenpetten is er bij speciaalzaken genoeg keuze. Oriënteer je goed en kies voor een winkel die echte kwaliteit verkoopt voor een mooie prijs. En geniet bovenal lekker van de aandacht die je krijgt als je een pilotenpet op je hoofd zet!